Ga terug

Abdi Nageeye gaat voor snelste Nederlander ooit op de Coolsingel

04 december 2016

Abdi Nageeye heeft grootse marathonplannen voor 2017. In het voorjaar kiest de 27-jarige atleet voor het snelle parcours in Rotterdam. ”Ik ga voor een nieuw PR en een tijd onder de 2.10. Dat is nog geen Nederlandse atleet op de Coolsingel gelukt.”

De organisatie gaat Nageeye zoveel mogelijk steunen in zijn missie. Er wordt een team van hazen geformeerd om Nageeye naar zijn droomtijd te loodsen. Nageeye is bekend met het Rotterdamse parcours. In 2015 won hij op de Coolsingel het NK in 2:12:33.

De snelste Nederlander ooit in Rotterdam is Marti ten Kate. De atleet uit Twente klokte in 1989 een tijd van 2.10.04. Ten Kate staat hiermee op de vierde plaats op de Nederlandse ranglijst aller tijden. 

negeeye.JPG

 

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam