ABN AMRO CPC Loop Den Haag

Op zondag 11 maart heeft de 38ste editie van de ABN AMRO CPC Loop Den Haag plaatsgevonden. Er zijn op deze feestelijke dag weer vele topprestaties neergezet. Niet alleen door de topatleten, maar ook door de tienduizenden recreanten.

Iedereen die op 11 maart de loopschoenen heeft aangetrokken verdient een pluim. Maar niet alleen de lopers zijn onze winnaars. Iedereen die betrokken is geweest bij deze succesvolle dag bedanken wij voor hun enthousiasme en inzet en daarom jullie ook.

Op een zonovergoten zondag schonk Stephen Kibet de 38ste ABN AMRO CPC Loop Den Haag de snelste wereldseizoentijd op de halve marathon (58.54). Maar liefst 22 van de 25 snelste atleten verbeterden hun persoonlijk record. Dit bevestigt maar weer eens dat Den Haag een zeer snel parcours heeft.

Michel Butter overtrof zichzelf als beste Nederlander (dertiende). Bij de vrouwen verraste Josephine Chepkoech. De 22-jarige debutante uit Kenia liep voor het eerst in Europa en ze won in 1.11.20. Merel de Knegt nam bezit van de derde plaats (1.14.31).

Er waren ruim 33.000 deelnemers aan de Ernst & Bobbie Kinderloop, ABN AMRO Jeugdloop, West 5 km Loop, Dunea 10 km Loop of ABN AMRO Halve Marathon die genoten van de feestelijke sfeer op het Malieveld en langs het parcours. Deze Haagsche looptraditie bracht niet alleen heel veel blijdschap teweeg bij de lopers, maar ook bij onze enthousiaste vrijwilligers, die een drijvende kracht zijn achter het evenement.

Geconcludeerd mag worden dat de 38ste editie van de ABN AMRO CPC loop Den Haag weer een groot succes was. Wij hopen dat ook jij hier met plezier op terugkijkt. Wij kijken alweer uit naar de volgende editie die zal plaatsen op zondag 10 maart 2013!Start top

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam