Gevoel van ABN AMRO Marathon Rotterdam 2012

Finishmarathon

Penne. Tagliatelle. Tortellini. Fusilli. En niet te vergeten, de bekende: Conchiglie. Zomaar wat pastavarianten die de meeste van de duizenden lopers in de weken voorafgaand de Marathon van Rotterdam tot zich hebben genomen. Niet alleen de deelnemers zijn aan het stapelen geweest. Het stapel werk dat geleverd is door alle betrokkenen van de organisatie is evenwel niet mis. Een fijne, korte terugblik.

Huiswerk

In de weken voor het evenement liep de spanning ongekend op. Lopers bereidden zich voor, maar ook de organisatie voelde de opwinding stijgen. Telefoons raakten oververhit, het kantoor stond volgepakt en ook het centrum werd drukker en drukker. Het is een onmogelijke taak om al het voorbereidende werk hier op te sommen. Desalniettemin kunnen wij je verzekeren dat er een hele hoop mensen, op verschillende locaties, keihard hebben gewerkt om hun huiswerk af te krijgen voor de speciale dag: 15 april 2012.

D-Day

De beslissende dag kende weliswaar droge, maar winderige weersomstandigheden. Ondanks deze niet-ideale factoren knalde de kopgroep na het kanonschot razendsnel over het parcours. Lange tijd werd onder het wereldrecordschema gelopen. De Ethiopische aanval van Yemane Adhane en Getu Feleke bracht de favoriet uit Kenia, Moses Mosop, in een lastig pakket. Ondanks een poging om aan te haken bij de twee snelle koplopers, lukte het niet om langszij te komen. In een spannende tweestrijd die volgde, had Adhane de snelste benen om als eerste over de enthousiaste Coolsingel te snellen in 2.04.48.
Nederlanders Koen Raymaekers en Miranda Boonstra blonken uit met persoonlijke records van respectievelijk 2.10.35 en 2.17.32. Helaas bleken beide tijden net niet genoeg om Olympische kwalificatie af te dwingen.

The Day After

De 25.000 deelnemers aan de KidsRuns, AD 5 km Loop, 10 km Loop Rotterdam, Business Runs en de ABN AMRO Marathon Rotterdam kunnen terugkijken op een gedenkwaardig evenement. Alle betrokken bij Marathon Rotterdam 2012 willen wij bedanken voor en feliciteren met dit evenement. Wij hopen iedereen de volgende editie, 14 april 2013, weer te zien!

 

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam