ABN AMRO CPC Loop Den Haag een begrip waar niemand omheen kan

De ABN AMRO CPC Loop Den Haag is een begrip waar niemand omheen kan. Het sfeerrijke topsport- en familie-evenement beleeft op zondag 11 maart zijn 38ste editie met een recordaantal van ruim 33.000 deelnemers. Het is een loopklassieker die diep verankerd is in de traditie van de Nederlander.

Elk jaar opnieuw groeit de populariteit. De ABN AMRO CPC Loop Den Haag is de status van 'regionaal evenement' al lang ontstegen. Het is de grootste en snelste halve marathon van Nederland. De gezaghebbende website All Athletics.com heeft de mannenrace zelfs uitgeroepen tot  belangrijkste Europese wegwedstrijd van 2011, marathons niet meegerekend.

In 2007 liep de Keniaan Samuel Wanjiru op ons snelle parcours een wereldrecord. Dit weekeinde verwachten we veel van een aantal gretige internationale topatleten-in-vorm. We rekenen op een spannende wedstrijd op topniveau. TV West zendt de race rechtstreeks uit, de NOS verzorgt een samenvatting. En tot ver buiten het bereik van deze zenders zal de gehele loopwereld nieuwsgierig 'kijken' naar de uitkomst.

Mariogroen

'De ABN AMRO CPC Loop Den Haag is een inspirerend samenspel van     toppers, breedtesporters, kinderen, studenten, bedrijventeams en toeschouwers'

Maar de ABN AMRO CPC Loop Den Haag is veel meer dan een internationaal hoog gewaardeerd topsportevenement. Het is een inspirerend samenspel van toppers, breedtesporters, kinderen (met de grootste scholierenloop van het land), studenten, bedrijventeams én toeschouwers die in steeds grotere getale enthousiast langs de kant staan in een bruisende, levenslustige stad. Een compleet, volwassen evenement om trots op te zijn.

De statuur, de omvang, de spin-off voor de stad - de ABN AMRO CPC Loop Den Haag is niet meer weg te denken. Wij blijven continu 'bouwen' aan het evenement. Zo is dit jaar het studentenkampioenschap nieuw. Ook hebben we de golfstart ingevoerd, waarbij de lopers op de halve marathon en de tien kilometer op basis van hun te verwachten eindtijd worden ingedeeld in diverse startvakken. Wij luisteren graag naar de wensen van onze lopers.

Geheel volgens onze Like2Run-filosofie staat kwaliteit bij ons voorop. Dat geldt natuurlijk voor de service aan de deelnemers, maar ook voor het duurzame, schone karakter van het loopfestijn. Zo zamelen we op het Malieveld, het kloppend hart van de ABN AMRO CPC Loop Den Haag, ons afval gescheiden in. En start en finish zijn makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Ook in dit soort zaken nemen wij als organisatie, samen met onze partners, onze verantwoordelijkheid.

'De organisatie gebeurt op professionele wijze met een steeds sterker team van onder meer enthousiaste, welwillende gemeentelijke diensten, vrijwilligers, sponsors en media'

Het organiseren van de ABN AMRO CPC Loop Den Haag doen wij niet alleen. Dat gebeurt op professionele wijze met een steeds sterker team van onder meer enthousiaste, welwillende gemeentelijke diensten, vrijwilligers, sponsors en media. De CPC is van ons allemaal. Lees er de speciale CPC Loop-bijlage van AD Haagsche Courant er maar op na.

Ik wens iedereen veel loop- en kijkplezier. U bent allemaal van harte welkom bij ook úw ABN AMRO CPC Loop Den Haag.

Mario Kadiks

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam