ABN AMRO CPC Loop Den Haag gaat terug naar de kust en leeft als nooit tevoren

Zoals de ABN AMRO Marathon Rotterdam onmiskenbaar dé marathon van Nederland is, zo is de ABN AMRO CPC Loop Den Haag dé halve marathon van ons land. Dat evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een prachtige traditie, een familiefeest met bovendien een internationale status als wedstrijd met topatleten en supersnelle tijden.

De CPC Loop bestond al toen ik in Den Haag aan de Laan van Poot de opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding volgde en als atleet lid was van V&LTC, het tegenwoordige Haag Atletiek. Ik bewaar uit die tijd vele dierbare herinneringen aan Den Haag, een vitale en sportieve stad. En nog steeds kom ik er graag; niet alleen om er zomers met mijn vrouw naar het strand te gaan.

Mariogroen

Wanneer ik de mooie plekjes van de stad zie en de aparte sfeer opsnuif, geniet ik. De CPC Loop zorgt daarbij elke keer weer voor een bijzonder tintje. Deze loopbelevenis wekt bij mij een speciaal gevoel op, en niet bij mij alleen. Een festijn waar uitsluitend superlatieven bij passen. De snelste en grootste halve marathon van Nederland, met ook de grootste scholenloop, is een klassieker die op zondag 10 maart zijn 39e editie viert met een recordaantal van 35.000 deelnemers. Wat een heerlijk feest!

'In de enige Nederlandse stad die aan zee ligt, wordt door de terugkeer naar de boulevard een prachtige traditie in ere hersteld'

De CPC Loop leeft als nooit tevoren. Elk jaar staan er meer toeschouwers langs het parcours, dat de deelnemers aan de halve marathon dit jaar als vanouds uitzicht biedt op de Pier, icoon in Scheveningen. Nu de boulevard weer begaanbaar is voor de lopers, gaan we terug naar de kust. In de enige Nederlandse stad die aan zee ligt, wordt zo een prachtige traditie in ere hersteld.

De CPC Loop is onlosmakelijk verbonden met Den Haag. Zoals Rotterdam terecht zijn marathon koestert, zo heeft de residentie zijn halve marathon om trots op te zijn. Op zaterdag 21 september komt daar de Vredesloop bij, als onderdeel van de viering van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis.

De ABN AMRO CPC Loop heeft de grandeur die hoort bij Den Haag. Via NOS en TV West is het loopfeest op tv te zien. Buiten het bereik van deze zenders volgt ook de internationale loopwereld de race op de voet. Mede dankzij het wereldrecord van de Keniaan Samuel Wanjiru in 2007 (58.33 minuten) en de reeks van andere supertijden die daarna in de hofstad zijn gelopen.

'Door een professionelere organisatie en een aantal vernieuwingen heeft de ABN AMRO CPC Loop steeds meer allure gekregen'

De afgelopen jaren is intensief gewerkt aan de ontwikkeling van het evenement. Met een steeds professionelere organisatie en door een steeds uitgekiender parcours, de succesvolle verschuiving van het evenement van zaterdag naar zondag, een speciale bijlage op zaterdag bij AD/Haagsche Courant, het beperken van de overlast voor het verkeer en de aandacht voor het milieuvriendelijke karakter heeft de CPC Loop steeds meer allure gekregen.

Die stijgende lijn willen wij voortzetten, in ons Like2Run-streven om alle betrokkenen de beste service te bieden. Daar doen wij graag een stapje extra voor. Wij voelen ons dat ook verplicht aan deelnemers, vrijwilligers, publiek, gemeente, sponsors en alle anderen die een bijdrage leveren aan het succes van het krachtige fenomeen dat de CPC Loop is geworden.

Ook dit jaar komen wij weer met een noviteit. Via ons nieuwe interactieve Social Media Platform kunnen wij iedereen bijeenbrengen en met elkaar verbinden, die betrokken is bij de CPC Loop. Ik nodig u uit om dat bijzondere platform te bezoeken.

En natuurlijk zie ik u, deelnemer of toeschouwer, zondag graag op of rond het parcours van úw ABN AMRO CPC Loop Den Haag. Geniet van het evenement, geniet van de stad.

MARIO KADIKS
Organisator ABN AMRO CPC Loop Den Haag

Lees eerdere columns terug

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam