ABN AMRO CPC Loop Den Haag is voor iedereen een feest

mario kadiks uitgesnedenDe ABN AMRO CPC Loop Den Haag is een 'klassieker' met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Een evenement om trots op te zijn. Zondag 13 maart staat de 37ste editie op het programma. Met waarschijnlijk een recordaantal deelnemers en hopelijk ook met meer toeschouwers dan ooit rond het 21 kilometer lange parcours door een bruisende stad. Een feest dat je, zeker als Hagenaar, moet meemaken.
De CPC Loop is van oudsher een topevenement, maar ik merk aan gesprekken met enthousiaste Hagenaars dat het loopfestijn steeds meer gaat leven in de stad. Het heeft de laatste jaren niet voor niets een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De organisatie is moderner, professioneler geworden zonder de verworvenheden uit het verleden uit het oog te verliezen. Met onze Like2Run-filosofie van een hoogwaardige kwaliteit in gedachten, blijven we streven naar verbeteringen. Anders gezegd: we zitten nooit op onze handen, we zitten nooit stil.

 

'Vooral het parcours van de halve marathon is door aanpassingen steeds sneller en aantrekkelijker geworden'

Er is de afgelopen vijf jaar veel bereikt. Zo is vooral het parcours van de halve marathon door aanpassingen steeds sneller en aantrekkelijker geworden. Die vooruitgang heeft geleid tot veel toptijden, met als voorlopig hoogtepunt het wereldrecord van de Keniaan Samuel Wanjiru in 2007. Het grote aantal persoonlijke records dat in de snelste halve marathon van Nederland wordt gelopen is eveneens veelzeggend.
De overlast voor het verkeer is door de veranderingen aan het parcours ook minder geworden. De CPC Loop is bovendien verhuisd van de zaterdag naar de zondag, waardoor nog meer mensen ervan kunnen genieten. Het Malieveld is het sfeervolle epicentrum met muziek en de gelegenheid om iets te eten en te drinken.
De belangstelling van de media is ook toegenomen. AD Haagsche Courant brengt een speciale kleurenbijlage uit, de NOS verzorgt een samenvatting en TV West zendt de wedstrijd rechtstreeks in zijn geheel uit. Dat was een aantal jaren geleden ondenkbaar.
De CPC Loop straalt steeds meer allure uit. Dat is goed voor het imago en de economie van de vitale stad Den Haag. Het is schitterend als deelnemers het evenement benutten voor een heerlijk weekendje-uit en/of later als toerist nog eens terugkeren in de enige Nederlandse stad aan zee. Ook in dat opzicht heeft de CPC Loop grote betekenis. Het idee voor de Kids Runs Rotterdam is ontstaan in Duitsland. Ik bezoek geregeld buitenlandse evenementen en keek, samen met onze technisch directeur Wim Jonkman, in in Berlijn met veel plezier naar de mini-marathon. Het was de dag voordat Haile Gebrselassie er zijn wereldrecord van 2.03.59 liep, maar dat is een ander verhaal.

'Alle deelnemers - wereldtoppers, recreanten én de jongeren die meedoen aan de grootste scholierenloop van het land - verdienen het om bejubeld te worden als'

Maar in de eerste plaats willen we mensen in beweging brengen. Dat lukt uitstekend, want het aantal deelnemers is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gegroeid tot 26.468, het record van 2010. En daar zal het niet bij blijven. Al die deelnemers - wereldtoppers, recreanten én de jongeren die meedoen aan de grootste scholierenloop van het land - verdienen het om bejubeld te worden als helden.
In de stad hangen tweehonderd banieren met de tekst ABN AMRO CPC Loop Den Haag. Niemand kan het ontgaan dat deze spectaculaire atletiekgebeurtenis er weer aankomt.
Ik hoop dat iedereen ervan geniet en er trots op kan zijn. Loop mee of kom kijken en moedig de lopers aan. Ons evenement is van iedereen. Wij lopen als organisatie graag een stapje extra om iedereen het gevoel te geven winnaar te zijn, een trotse winnaar.

Mario Kadiks

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam