Achtste Ladiesrun met recordaantal deelneemsters smaakt naar meer

In 2007 ging de Ladiesrun Rotterdam van start met 1800 inschrijvingen. Bij de zeer geslaagde achtste editie van zondag 1 juni waren dat er ruim zeven keer zoveel: ruim 13.000. Volgend jaar groeien we naar verwachting door naar meer dan 15.000 loopsters en dan is onze Ladiesrun niet alleen de beste en de sfeervolste, óók de grootste van het land.

De Ladiesrun Rotterdam is tot volledige wasdom gekomen. Ons lifestyle evenement heeft een bijzondere formule die vrouwen in steeds grotere getale aanspreekt. Zelfbewuste lady’s die op een actieve en gezonde manier in het leven staan en zich daar prettig bij voelen. Het concept van de Ladiesrun Rotterdam, een loopbelevenis waarin ‘run’ & ‘fun’ hand in hand gaan, sluit daar prachtig op aan.

Bhladiesrun210

Elk jaar opnieuw proberen we de kwaliteit te verhogen en onze lady’s nog meer service te bieden. Zo was dit jaar een nieuwe afstand toegevoegd aan de bestaande 5 en 10 kilometer. Als je ‘de 5’ onder de knie hebt, maar ‘de 10’ nog iets te lang vindt, is er nu ook een loop over 7,5 kilometer. Gezien de vele enthousiaste reacties hebben we goed geluisterd naar de wensen van onze loopsters.

De potentie van de Ladiesrun Rotterdam is ongekend. Met de toevoeging van een ‘middenafstand’ maakt het evenement een sprong voorwaarts. Ook de nieuwe driejarige contracten met hoofdsponsor New Balance en Ahoy zijn belangrijke impulsen. De tijd van pionieren is definitief voorbij. We zijn aanbeland in een fase waarin we over de kracht beschikken om met behoud van kwaliteit uit te groeien tot de grootste Ladiesrun van Nederland.

‘De deelneemsters van de Ladiesrun doneerden, nog afgezien van persoonlijke acties, voor Pink Ribbon € 23.800’

Ahoy, een toplocatie die voor het vierde jaar geldt als kloppend hart van onze Ladiesrun, speelt daarbij een voorname rol. In en om Ahoy gebeurt het allemaal. Niet alleen de inspirerende warming-up, start en finish hebben er hun plaats. Zo staan op de Ladies Fair meer dan twintig interessante stands, zijn er gezellige terrassen om na de race even bij te komen en is er muziek van Sky Radio. Onze lady’s komen er terecht in een ‘warm bad’.

Vanzelfsprekend biedt Ahoy, behalve een voortreffelijke catering, uitmuntende service-elementen zoals toiletvoorzieningen en de grote toegankelijkheid per auto (parkeren naast de deur) en openbaar vervoer. Kortom: nergens is samen sporten, samen winkelen en samen gezellig bijeen zijn als vriendinnen zo goed en prettig verzorgd als bij de Ladiesrun Rotterdam.

Nieuw bij onze Ladiesrun was dit jaar de mogelijkheid om vlak voor de finish in Ahoy lopend op de foto te gaan. Een leuke herinnering aan een sportieve & gezellige dag, gesponsord door Rexona, waarvan gretig gebruik is gemaakt.

Als vanouds steunden wij Pink Ribbon, de stichting die een grote bijdrage levert aan de strijd tegen (borst)kanker. De deelneemsters van de Ladiesrun doneerden, nog afgezien van persoonlijke acties, voor dit goede doel € 23.800. Naar verwachting wordt een eindbedrag van € 40.000 bereikt.

Ik heb genoten van de zonnige, achtste Ladiesrun Rotterdam en verheug me nu al op die blije, vrolijke, lachende gezichten bij de volgende editie op zondag 14 juni 2015. Tot dan!

 

MARIO KADIKS

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam