Flame Games Amsterdam in Olympisch Stadion zetten de atletiek feestelijk in de schijnwerpers

Sinds Like2Run en Golazo Sports afgelopen jaar hun krachten bundelden, is ons scala aan evenementen vergroot en verbreed. De NN Marathon Rotterdam, de NN CPC Loop Den Haag, de Vredesloop Den Haag, de DSW Bruggenloop Rotterdam en niet te vergeten de tot grootste vrouwenloop van het land uitgegroeide Ladiesrun Rotterdam blijven unieke belevenissen met elk een eigen, bijzonder karakter. Nieuw in ons ´assortiment´ zijn topgala´s als de AA Drink FBK Games en de Flame Games Amsterdam.

De AA Drink FBK Games beleefden in mei een succesvolle editie met een nieuw verfrissend elan. De spectaculaire prestatie van Dafne Schippers, die in het Fanny Blankers Koen Stadion de 100 meter als eerste Nederlandse aflegde binnen de 11 seconden (10,94), en het nationale record van Sifan Hissan op de 1000 meter voorzagen deze Dutch Athletics Classic van een inspirerende allure.

Mariogroen

Oók een topevenement met tal van sterren, maar dan net even anders, zijn de Flame Games Amsterdam die zaterdag 5 september in het Olympisch Stadion op het programma staan. Op deze historische plaats krijgt het baanatletiekseizoen ’s avonds een zinderende afsluiting. Een verrukkelijke mix van topsport en entertainment inclusief opzwepende drums. Vernieuwend, grensverleggend. Dafne Schippers, het razendsnelle boegbeeld van de Nederlandse atletiek dat inmiddels in Londen haar Nederlandse record op de 100 meter heeft aangescherpt tot 10,92, komt ook!

Bij de Flame Games zetten we ‘onze’ atleten, al dan niet gelauwerd op de WK in Peking, letterlijk en figuurlijk in de spotlights. De atletiek wordt die avond op een feeërieke wijze in een nieuw, enerverend licht gezet.

De ideeën moeten nader worden uitgewerkt, maar zou het niet prachtig zijn als tijdens dit feestelijke gala trommelaars het ritme van de lopers aangeven? Of op ledschermen rond de baan een ‘stip’ de atleten vergezelt op het schema van bijvoorbeeld een Nederlands record?

FGA vierkant

Bij de Flame Games Amsterdam zoeken wij naar manieren om atletiek een extra dimensie te geven. Zodat sporters en toeschouwers bij deze ‘afterparty van het seizoen’ eens op een andere manier kunnen genieten van atletiek. Met de olympische vlam als verbindend symbool van licht, warmte en saamhorigheid.

Zo bedienen we ook de passieve atletiekliefhebber op een aangename wijze. En wie aan zijn bezoek aan de Flame Games Amsterdam een actief vervolg wil geven, zien wij veertien dagen later, op zaterdag 19 september, graag terug bij de Vredesloop Den Haag. Want van atletiek kun je op vele verschillende manieren genieten.

MARIO KADIKS

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam