Hardlopen leeft meer dan ooit – de vooruitzichten voor 2014 zijn uitdagend en opwindend

Met onze Zilveren Kruis Bruggenloop Rotterdam hebben we vorige maand een succesvol jaar traditioneel in feestelijke kerstsfeer afgesloten. Net als de ABN AMRO Marathon Rotterdam, de ABN AMRO CPC Loop Den Haag en de Ladiesrun Rotterdam kende deze loopbelevenis-in-gezellig-winterse-ambiance een recordaantal deelnemers. Steeds sneller moeten we voor onze Like2Run-evenementen het bordje ‘uitverkocht’ tevoorschijn halen.

Het eind van de groei is nog niet in zicht. Het loopt nu alweer storm met inschrijvingen voor de 40ste editie van de CPC Loop en voor de mooiste en snelste Marathon van Nederland. Wij stellen als vanouds limieten aan het aantal lopers, maar ambitieus als wij zijn, zoeken we ook naar mogelijkheden om de grenzen op een verantwoorde manier te verleggen.

ColumnErasmus

Het streven is een ‘gecontroleerde groei’, waarbij de hoge Like2Run-kwaliteit van onze evenementen niet in het geding komt. Dat zijn we verplicht aan alle deelnemers én aan de vrijwilligers, sponsors en gemeentelijke diensten, met wie we voortreffelijk samenwerken om op elk niveau ‘winnaars’ te creëren. Zoals ons motto luidt, doen we daar graag een stapje extra voor:  We like2run the extra mile to create winners!

'De ABN AMRO CPC Loop Den Haag viert dit jaar zijn 40e verjaardag. Die zal niet ongemerkt voorbij gaan’.

Met die spirit organiseerden wij afgelopen jaar ook de Vredesloop Den Haag. Dit eenmalige evenement ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis en de vereniging Haag Atletiek, bracht een ongelooflijke golf van enthousiasme teweeg en smaakte naar meer.

We hebben meer ambities. Zo zal het jubileum van de ABN AMRO CPC Loop op zondag 9 maart niet ongemerkt voorbij gaan. Details houd ik nog even voor mij, maar onder meer op het Malieveld, het kloppend hart van deze traditierijke loop, zal er nóg meer dan anders te beleven zijn. Beleving, daar gaat het ook bij deze ‘jubilaris’ om. Ik verzeker iedereen: het wordt een uniek feestje dat niemand mag missen.

Voor de Ladiesrun hebben we op zondag 1 juni ook een nieuwtje. Als het organisatorisch mogelijk is, willen wij aan de 5 en 10 kilometer graag een derde afstand toevoegen.  Voor de opening van de inschrijving op Valentijnsdag, 14 februari, zullen we een en ander onthullen. Blijf ons volgen, dames.

'Vier miljoen Nederlanders lopen min of meer geregeld hard. Voor veel van hen is hardlopen meer dan bewegen, het is een lifestyle.’

Het aantal hardlopers blijft groeien. Vooral vrouwen en jongeren zijn daar verantwoordelijk voor. Inmiddels telt ons land vier miljoen liefhebbers die min of meer geregeld hun hardloopschoenen aantrekken. Voor velen is lopen meer dan bewegen. Het is een ‘beweging’, een lifestyle: sportief, gezond, inspirerend.

Het lopen leeft meer dan ooit. Dat biedt kansen voor nieuwe interessante initiatieven, en mogelijkheden voor sponsors om aan te haken. Ik ben optimistisch het nieuwe jaar in gestapt. We blijven ons vernieuwen en zijn altijd in beweging. De vooruitzichten zijn even uitdagend als opwindend: het jubileum van de 40-jarige CPC Loop, een Marathon met toppers die op jacht gaan naar een supertijd van 2.03, een uitgebreide Ladiesrun, wellicht prolongatie van de zo bejubelde Vredesloop, én natuurlijk een Bruggenloop die in de winter een extra dimensie geeft aan het hardlopen. Ambities te over.

Ik wens iedereen een in alle opzichten voorspoedig 2014, oftewel: een jaar dat lekker ‘loopt’.

MARIO KADIKS

 

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam