Jubileum is feest voor iedereen

Nog voordat het startschot over het Malieveld galmt, kan de 40ste ABN AMRO CPC Loop Den Haag al pronken met een prachtig ‘jubileumcadeau’. Het recordaantal van maar liefst 40.000 inschrijvingen is een toepasselijke mijlpaal in de historie van ons sfeervolle topsport- en familie-evenement.

Ook vanwege het ongekend sterke internationale deelnemersveld, het mooie affiche van de NK halve marathon, de grootste scholenloop van het land et cetera, belooft het morgen een bijzondere verjaardag te worden. Waarbij, net als in deze dikke, kleurige AD-special, veel herinneringen zullen worden opgehaald.

De grote belangstelling voor de 40ste editie van ‘de CPC’ is de (voorlopige) bekroning van het werk dat afgelopen jaren door velen is verricht. Zonder deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers, gemeentelijke diensten, sponsors en media zou ons aller evenement niet zo’n grandeur hebben kunnen uitstralen.

Mario malieveld

                                                                                                                                                                             Foto: Frank Jansen

Wij willen met de ABN AMRO CPC Loop Den Haag mensen in beweging brengen. Dat lukt, op én buiten het parcours, elke keer weer beter. De stad heeft het evenement voor jong & oud omarmd als een rijk bezit. Hoe Hagenaars over hun loopklassieker denken, kunt u uitgebreid lezen op de volgende pagina’s.

Behalve een speciaal jubileumshirt, een aparte medaille voor de vele vrijwilligers, een online magazine voor iedere deelnemer en bloemen voor alle jarige lopers, hebben we dit kroonjaar een levensgroot videoscherm. Op het Malieveld, het kloppend hart van ‘de jarige’, kan iedereen de lopers zo op de voet volgen. Het zal de beleving vergroten.

TV West zendt de race live uit. De NOS brengt een samenvatting. En vanzelfsprekend kunt u ons loopfeest ook op internet vinden. Nieuw is dat wij, om praktische redenen, de tv-registratie in eigen hand nemen. Atletiekkenner en Eurosport-medewerker Michel Boeting geeft het commentaar bij de race.

U merkt het, de ABN AMRO CPC Loop Den Haag is een springlevende ‘veertiger’, met een veelbelovend toekomstperspectief.  Mocht u zelf nog niet op het idee zijn gekomen, nodig ik u graag uit om ons als toeschouwer te komen ‘feliciteren’ met ons jubileum. Hoe meer enthousiaste toeschouwers het feest meebeleven, des te leuker. U bent van harte welkom.

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam