Ladiesrun Rotterdam: vrouwen zijn vrolijker, kleurrijker, uitbundiger

Vrouwen onderscheiden zich in veel opzichten van mannen. Soms lijken ze van twee planeten te komen. Niet voor niets bestaat het gezegde: mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus. Ook bij het hardlopen zijn de verschillen in hun denken en doen duidelijk zichtbaar.

Het 'andere sterke geslacht' is over het algemeen minder prestatiegericht. 'Afstand + tijd' is voor de meeste vrouwen geen optelsom waar alles om draait. Lopen is geen doel op zichzelf, maar een middel om samen in een fijne, gezellige sfeer op een sportieve manier te genieten. Haantjesgedrag kennen ze niet.

Ook in hun uitdossing maken de vrouwen een verschil. Ze vinden hun uiterlijk belangrijker dan mannen en besteden er meer tijd aan. Ze willen er altijd leuk uitzien, kleden zich op een elegante of ludieke wijze. Je ziet ze lopen in allerlei leuke creaties. De één kiest voor een fleurig T-shirt, een ander heeft subtiel een roze accent in het haar. Meer nog dan bij de ABN AMRO Marathon Rotterdam, de Zilveren Kruis Bruggenloop Rotterdam en de ABN AMRO CPC Loop Den Haag komt dat aspect tot uiting in onze jaarlijkse Ladiesrun.

Ik kijk uit naar de zesde editie van dit bijzondere lifestyle-evenement dat lopen, shoppen en swingen op een inspirerende manier combineert. Ik verheug me op het bonte gezelschap van misschien wel 7500 dames die op zondag 10 juni van start gaan bij Ahoy. Het lijkt door de kleurrijke en uitbundige vrouwen een beetje op carnaval en dat bedoel ik in de meest positieve betekenis van dat woord.
ColumnErasmus

'De Ladiesrun Rotterdam past perfect bij vrouwen, met onder meer een Ladies Fair, een hapje en een drankje, muziek en dans'

Juist in die Ladiesrun Rotterdam laten vrouwen zich letterlijk en figuurlijk graag zien. Het is ook een evenement dat perfect bij hen past. Met behalve lopen over vijf en tien kilometer, een Ladies Fair, een hapje en een drankje, muziek en dans, een loungegelegenheid, een loterij én een goed doel: Pink Ribbon.

Mannen zie je ook wel in en rond Ahoy. Deze keer niet in de rol van hardloper die fanatiek jaagt op een persoonlijk record, maar in de rol van toeschouwer - als echtgenoot, vriend, zoon, vader, opa of collega. Ze kijken hun ogen uit, zien al die ontspannen gezichten en denken wellicht: wat beleven vrouwen op hun eigen wijze veel plezier aan het hardlopen!

Onze Ladiesrun Rotterdam heeft zijn specifieke karakter, volledig afgestemd op de vrouw die op een actieve en gezonde manier door het leven stapt. Grof gezegd kun je de deelneemsters onderverdelen in twee loperscategorieën.

Je hebt de vrouwen die gewoon lekker ontspannen willen lopen, zonder geduw en getrek. Onder hen veel beginners, die bij de Ladiesrun Rotterdam de eerste stappen zetten op weg naar een evenement als de halve marathon of meer. We zien ze later vaak terug bij onze Marathon, CPC Loop en Bruggenloop.

Aan de andere kant zijn er de vrouwen die onze Ladiesrun beschouwen als een lekker dagje uit. Ze maken er met vriendinnen, moeders, dochters, zusjes of collega's (in een van de Business Runs) een heerlijk feest van.

'Het sfeervolle Ahoy biedt veel wat een vrouw interessant vindt, van uitstekende sanitaire faciliteiten tot een prachtige indoor-finish'

Wij doen graag een extra stapje om al die ladies op hun wenken te bedienen. Ook dit jaar doen we er weer alles aan om ons credo 'We like2run the extra mile to create winners' volledig waar te maken. Wij streven niet alleen naar 'bigger', óók en vooral naar 'better'.

Eerder heb ik onze Ladiesrun eens een 'luxe' loopevenement genoemd. Het is niet overdreven om dat hier te herhalen. Het sfeervolle Ahoy biedt veel wat een vrouw interessant vindt, van uitstekende en royaal aanwezige sanitaire faciliteiten tot een prachtige indoor-finish. Makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Met Ahoy als gezellig epicentrum is de Ladiesrun ook weatherproof, zo bleek afgelopen jaar. De sfeer en het plezier van de duizenden loopsters en hun aanhang hadden dankzij de geweldige indooraccommodatie niet te lijden onder de regen en wind.

We hopen ook op 10 juni weer veel enthousiaste, kleurrijke, blije, vrolijke, lachende gezichten te zien. De Ladiesrun Rotterdam is een uitbundig loopfestijn dat ik net als 'onze' ladies niet zou willen missen.

Mario Kadiks

Ruim baan voor de vrouwen tijdens unieke en 'luxe' Ladiesrun Rotterdam

Like2Run-filosofie werpt zijn vruchten af: toekomst van onze lifestyle- en topsportevenementen is florissant

Op werkbezoek in New York is eerste slag gewonnen voor de ABN AMRO Marathon Rotterdam van 2012

Voor mij blijft het marathonwereldrecord bij de vrouwen gewoon de snelste tijd - met of zonder mannen gelopen

Running Apart Together tijdens Provinciën Marathon Challenge in ABN AMRO Marathon Rotterdam

Wereldrecord in Berlijn, Chicago, Frankfurt? Of moeten we wachten tot de ABN AMRO Marathon Rotterdam van volgend jaar?

Levenslang een startbewijs voor de ABN AMRO Marathon Rotterdam

Onze vrijwilligers kunnen op hun eigen manier uitblinken

De adidas Ladiesrun: sporten, shoppen en swingen

Hardlopen op de Coolsingel ook voor 'kids' een feest

ABN AMRO CPC Loop Den Haag is voor iedereen een feest

Top- en breedtesport ontmoeten elkaar op bruisende Coolsingel

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam