Levenslang een startbewijs voor de ABN AMRO Marathon Rotterdam

MariocolumnBij marathons, en dus ook bij de ABN AMRO Marathon Rotterdam, gaat doorgaans de meeste aandacht van de media uit naar de winnaars en de kampioenen. Dat is begrijpelijk en logisch. Als op de Coolsingel een wereldrecord wordt gelopen, zoals al drie keer is gebeurd, of de beste internationale seizoentijd (liefst zesmaal), vindt die prestatie in razendsnel tempo zijn weg naar alle uithoeken van de wereld. Het is belangrijk sportnieuws.
Maar, zoals ik niet vaak genoeg kan benadrukken, bij onze Marathon is in feite iedere betrokkene een winnaar. Niet alleen de snelste topper. Ons motto is bekend: We like to run the extra mile to create winners. Wij doen graag een stapje extra om voor iedereen optimale omstandigheden te creëren.

'De toekenning van De Loper bevestigt eens te meer dat de ABN AMRO Marathon Rotterdam nog veel meer is dan een topsportevenement'

Dat wordt alom opgemerkt en gewaardeerd. Zo zijn wij vorig jaar beloond met De Loper, letterlijk en figuurlijk een beeld met gewicht, dat de Atletiekunie jaarlijks uitreikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden op het gebied van de recreatieve loopsport. Wij zijn trots op die erkenning, die eens te meer bevestigt dat de ABN AMRO Marathon Rotterdam nog veel meer is dan een gerenommeerd internationaal topsportevenement.
Op de Coolsingel starten jaarlijks deelnemers met de meest uiteenlopende achtergrond.
Van broers en zusters, tweelingen en echtparen, tot volledige gezinnen, van Business-teams tot straatteams, en ga zo maar door. Er zijn zelfs mannen die hun vriendin in Rotterdam tijdens de Marathon ten huwelijk vragen, of andersom. Zo heeft iedereen zijn eigen, speciale reden om zich in te schrijven.
Er is nog een bijzondere categorie: de jubilarissen. Zij hebben de ABN AMRO Marathon Rotterdam niet eenmalig gelopen, maar in enkele gevallen zelfs wel vijfentwintig keer of meer. Zij vormen een selecte club van diehards, cracks, marathonhelden. Of zij over de marathon nu twee en een half uur of vijf uur hebben gedaan, zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Dat gaat ook gebeuren.

'Willem Kloos, Willem Richter, Cor Vingerhoed en Mattie Trommelen vormen de top van de jubilarissen: zij volbrachten 'hun' Marathon al 25 keer of meer'

De ABN AMRO Marathon Rotterdam komt met ingang van de komende editie, op 15 april 2012, met een nieuw inspirerend initiatief. De lopers die dan de wedstrijd voor de tiende, vijftiende, twintigste, vijfentwintigste of meer keer uitlopen, krijgen een unieke marathon-erespeld, verschillend voor elk van de jubilea.
Willem Kloos, Willem Richter, Cor Vingerhoed en Mattie Trommelen vormen de top van de jubilarissen: zij hebben 'hun' Marathon al 25 keer of vaker volbracht. Zij zijn de buitencategorie. Die Super Marathon Masters zullen worden beloond met een startbewijs voor het leven en twee toegangskaarten voor onze genodigdentribune bij start en finish. Die speciale behandeling krijgen ook de lopers die deze prestatie in de toekomst evenaren.
Wij willen de categorie van jubilarissen bovendien tijdens de Marathon zichtbaar maken door middel van een startnummer met daarop het aantal deelnames. Het plan wordt nader uitgewerkt in een reglement dat op de website te lezen zal zijn, binnenkort volgen meer bijzonderheden.
Jubilarissen hebben een extra mooie reden om uit te kijken naar de 32ste editie van de ABN AMRO Marathon Rotterdam op zondag 15 april 2012. Wij zullen ze de eer geven die hen toekomt.

Mario Kadiks

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam