Like2Run-filosofie werpt zijn vruchten af: toekomst van onze lifestyle- en topsportevenementen is florissant

Met de ABN AMRO Marathon Rotterdam, ABN AMRO CPC Loop Den Haag, Ladiesrun Rotterdam en Zilveren Kruis Bruggenloop Rotterdam hebben we een prachtig jaar achter de rug. En de toekomst van deze Like2Run-evenementen ziet er nóg florissanter uit.

Met de Bruggenloop-nieuwe-stijl, die vorige maand zijn première beleefde met zesduizend deelnemers, zijn we in onze opzet geslaagd een bijzonder evenement te creëren in feeërieke kerstsfeer. De meer dan enthousiaste reacties die we van alle kanten kregen, onderstrepen onze gedachte dat de potentie enorm is, met als attractieve en inspirerende spil de Kuip.

Die grote potentie geldt ook voor de Ladiesrun Rotterdam, afgelopen juni met zesduizend ladies met succes verhuisd naar Ahoy. Onze twee lifestyle-evenementen zijn in 2011 ingrijpend vernieuwd en krijgen de kans de komende jaren verder te groeien en nog nadrukkelijker trendsettend te zijn. Vanzelfsprekend met behoud van de kenmerkende Like2Run-kwaliteit: We like to run the extra mile to create winners, is niet voor niets ons motto.

Columntoplopers

'In feite zijn met de Zilveren Kruis Bruggenloop Rotterdam en de Ladiesrun Rotterdam twee 'nieuwe' evenementen op de kaart gezet'

Dat de metamorfose van de Bruggenloop en de Ladiesrun zo goed is gelukt, is ook voor een groot deel te danken aan de inzet van onze vrijwilligers en de medewerking van gemeentelijke diensten. Zij verdienen daarvoor onze dank en waardering. In feite hebben we met z'n allen twee 'nieuwe' evenementen op de kaart gezet, met nieuwe startlocaties en nieuwe parcoursen.

Vernieuwend en ambitieus, dat zijn wij ook bij de ABN AMRO Marathon Rotterdam en de ABN AMRO CPC Loop Den Haag. Dit jaar verwachten we bij deze meer prestatieve evenementen een recordaantal deelnemers van respectievelijk 25.000 en 32.000.

Op de zaterdag voorafgaand aan de Marathon blijven we de ABN AMRO Kids Runs organiseren. De Provinciën Marathon Challenge, waarbij de prestigieuze titel van Nederlands snelste marathonprovincie op het spel staat, en de Super Marathon Masters, waarbij trouwe deelnemers in het zonnetje worden gezet, zijn nieuwe initiatieven die onze Marathon nog weer iets extra's geven.

De ABN AMRO Marathon Rotterdam en de ABN AMRO CPC Loop Den Haag hebben internationaal een grote reputatie als evenementen waar snelle tijden en veel pr's worden gelopen. Dat willen we zo houden en daar zetten we ook in 2012 nadrukkelijk op in.

Bij de komende CPC Loop, op zondag 11 maart, willen we het wereldrecord op de halve marathon terughalen dat  Den Haag in 1997 al in bezit had dankzij Samuel Wanjiru. Bij goede weersomstandigheden moet Leonard Komon in staat zijn tot het lopen van een supertijd.

'Bij de ABN AMRO CPC Loop Den Haag en bij de ABN AMRO Marathon Rotterdam willen we gaan voor een wereldrecord'

Een paar weken later, op zondag 15 april, gaan we bij onze Marathon ook voor een wereldrecord. Dat is al drie keer gelopen op de Coolsingel, twee keer bij de mannen (Carlos Lopes en Belayneh Densamo), één keer bij de vrouwen (Tegla Loroupe).

Een jaar geleden voorspelde ik op deze plek dat het wereldrecord snel gebroken zou worden. Dat gebeurde inderdaad: Patrick Makau liep in Berlijn 2.03.38. Nu zeg ik: een nog scherper wereldrecord komt er op korte termijn aan.

Het kan nog sneller en dat willen wij graag over drie maanden laten zien in Rotterdam. We verwachten veel van Moses Mosop, die een ongekend sterk lopersveld aanvoert. De start is een half uur vervroegd, naar 10.30 uur. Dit vergroot de kans op (iets) gunstigere weersomstandigheden met een betere temperatuur en minder wind. Elk detail telt.

In dit interessante sportjaar, met onder meer de Olympische Spelen van Londen, waarvoor veel marathonlopers zich hopen te kwalificeren in Rotterdam, doen we er als organisatie alles aan het beste uit onszelf te halen. Om zo, geheel in de lijn van onze Like2Run-filosofie, onze deelnemers op elk niveau de kans te bieden zichzelf te overtreffen én plezier te beleven aan het hardlopen - op welke manier dan ook.

Mario Kadiks

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam