Méér dan een Marathon

De NN Marathon Rotterdam brengt veel mensen in beweging. Atleten, vrijwilligers, toeschouwers, sponsors, media, winkeliers – wie is níet enthousiast over ons inspirerende loopfeest met de Coolsingel als bruisend middelpunt?

Voor de 36ste editie hebben zich in totaal ruim 40.000 mannen, vrouwen en kinderen ingeschreven. Van hen lopen 17.000 de marathon - een record om trots op te zijn. De NN Marathon Rotterdam is populairder dan ooit. Het is niet alleen de mooiste en snelste, het is óók de grootste marathon van ons land.

En niet te vergeten: de meest innovatieve. We vinden het belangrijk dat de loper goed voorbereid van start gaat. En wij faciliteren hen daarin. Jaren geleden organiseerden wij daarom al speciale trainingen. Nieuw is dat bedrijven met hun werknemers via Golazo’s Energy Lab professioneel kunnen toewerken naar ‘een stip aan de horizon’, voor de één is dat de hele marathon, voor een ander de vorig jaar met veel succes gelanceerde ¼ Marathon Rotterdam.

Mario Close Up 2015

Het beursgenoteerde bedrijf Vopak is met 400 lopers aan de slag gegaan. Energy Lab zorgde voor een conditionele screening en leverde persoonlijke trainingsschema’s en tips op het gebied van lopen, voeding en kleding.

Rotterdamse winkeliers haken ook dit jaar in met de City Marathon, een virtuele looproute van 4,2 kilometer door de binnenstad met tal van ‘marathon-acties’. Zo heeft de HEMA bijvoorbeeld marathon tompoezen in de aanbieding.

De NN Marathon Rotterdam leeft in brede kring. Van de NN Kids Runs en de AD Mini Marathon op zaterdag tot de ¼ en de hele marathon op zondag is het een heerlijk feest. En we hopen dit jaar ook op mooie opbrengsten voor het Jeugdsportfonds.

De internationale race staat in het teken van de Olympische Spelen in Rio. Hoe dat kan uitpakken bewees Tiki Gelana. Vier jaar geleden liep de Ethiopische op de Coolsingel een majestueus persoonlijk record om vervolgens in Londen olympisch goud te grijpen.

Traditie en ambitie gaan bij ons hand in hand. In het verleden zijn wij verwend geraakt door wereldrecords en andere toptijden, dat kan leiden tot te hoge verwachtingen. Een parcoursrecord zou prachtig zijn, maar net zo belangrijk is een spannende wedstrijd.

De NOS brengt de race rechtstreeks op tv - uniek voor een Nederlandse marathon. Ook RTV Rijnmond verzorgt livebeelden, tot en met de finish van de laatste loper. Met een speciale live-tracking app kun je jouw favoriete loper bijna op de seconde nauwkeurig volgen op de kaart. En via de Hardloopsupporter moedig je hem of haar aan met een videoboodschap.

Alle belangstelling en aandacht maken de impact duidelijk: de NN Marathon Rotterdam is méér dan een marathon.

Mario Kadiks

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam