NN Marathon Rotterdam: mooier, beter, sneller

Bij een jubileum is het gebruikelijk om met voldoening terug te blikken op historische hoogtepunten. De NN Marathon Rotterdam kent talrijke gedenkwaardige mijlpalen, waaronder drie wereldrecords, maar bij de feestelijke 35ste editie kijken wij toch het liefst naar heden & toekomst.

De mooiste en meest innovatieve marathon van Nederland staat nooit stil. Elke keer proberen wij onze missie We like2run the extra mile to create winners nóg nadrukkelijker waar te maken. Ook nu hebben wij weer een stapje extra gezet om het recordaantal van een kleine 40.000 deelnemers optimaal van dienst te kunnen zijn.

Mariogroen

Die inspanningen hebben geleid tot verschillende verbeteringen. Zo is de route van de NN Marathon Rotterdam aangepast, waardoor het aantal bochten is verminderd. Het parcours is beter, mooier en sneller dan ooit.

Nieuw is ook de ¼ Marathon Rotterdam. Een inspirerende afstand die in de plaats is gekomen van de 10 kilometer. De finish is vanzelfsprekend op de bruisende Coolsingel. De start is verplaatst naar de Blaak, om het risico te vermijden dat duizenden deelnemers elkaar op het Hofplein voor de voeten lopen.

De NN Marathon Rotterdam gaat, net als de ¼ Marathon Rotterdam, vanaf 10.00 uur in ‘golven’ van start. Dat is een half uur eerder dan in het verleden. Het vergroot de kans op gunstige weersomstandigheden.

Nn Marathon Rotterdam 2

Met veel toppers, zonder een uitgesproken favoriet, verwachten wij een spannende en snelle marathon. Het liefst zoals in 2009, toen het verschil tussen Duncan Kibet en James Kwambai na hun ‘fotofinish’ slechts 0,6 seconde bedroeg. De Kenianen kregen beiden 2.04.27 achter hun naam, het parcoursrecord.

Het jubileum krijgt hoe dan ook een feestelijk karakter. Dankzij onder meer het ongekende aantal van 15.500 marathonlopers uit 78 landen, de strijd om de nationale titels, de 740 bedrijventeams, de deelnemers aan de AD Mini Marathon en de NN Kids Runs, het Wereld Kanker Onderzoek Fonds als goede doel. En ook dankzij de City Marathon, een virtuele looproute van 4,2 kilometer door de binnenstad, waarbij enthousiaste ondernemers met verschillende acties laten blijken dat ook zij de NN Marathon Rotterdam omarmen.

Ons 35-jarige evenement kan pronken met een prachtig heden & verleden. En mede door de komst van NN Group(Nationale Nederlanden en NN Investment Partners) als sportieve titelsponsor stappen we met grenzeloze verwachtingen af op de toekomst.

MARIO KADIKS

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam