Rotterdam ademt een week lang marathon

Winkeliers en bedrijven haken massaal in met speciale acties

De 34ste ABN AMRO Marathon Rotterdam brengt als vanouds veel internationale topatleten  aan de start. Een snelle, spannende race past bij onze traditie en ambitie. Op de Coolsingel zijn in de loop der jaren veel spraakmakende prestaties geleverd, met onder meer drie wereldrecords als hoogtepunten.

‘Rotterdam’ telt volop mee in de wereld van de marathon. Niet voor niets mag de mooiste en meest innovatieve marathon van Nederland, alom gewaardeerd vanwege zijn uitstekende organisatie en sterke deelnemersveld, het internationale keurmerk IAAF Gold Label dragen.Wij lopen in veel opzichten voorop.

De populariteit van de ABN AMRO Marathon Rotterdam neemt nog elk jaar toe. In hoog tempo ging het recordaantal van 13.500 startbewijzen van de hand. Ook de 10 kilometer was, met 12.000 inschrijvingen, vroegtijdig ‘uitverkocht’. Voeg daar de deelnemers aan de AD Mini Marathon en de twee Kids Runs aan toe en je komt in ons marathon-weekeinde op een totaal aantal lopers van 34.000.

De unieke sfeer op de Coolsingel wordt door lopers uit heel de wereld geroemd. Wij begroeten dit jaar meer dan drieduizend buitenlanders met 74 nationaliteiten – inderdaad, een record. Rotterdam is een bruisende marathon-stad en dat zal de komende week nog meer dan in het verleden voelbaar zijn. En ook nadrukkelijk zichtbaar in het straatbeeld.

In de aanloop naar de ABN AMRO Marathon Rotterdam van zondag 13 april zal de stad overal een marathon-sfeer uitademen. Op straat, in winkels, bars, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. En in de Pathé-bioscoop op het Schouwburgplein draait elke dag de film De Marathon.

De beleving van de marathon zal de komende week op elk niveau in de stad groter zijn dat ooit. Niemand kan ontkomen aan de ‘marathonkoorts’.  Zo  krijgt de ABN AMRO Marathon Rotterdam een extra dimensie. Ik hoop dat u er veel plezier aan zult beleven.Onze marathon is een leuk, mooi en lief evenement. Voor de lopers, voor het publiek, voor de gehele stad. De sportieve én economische waarde van deze ‘diamant’ is buitengewoon. Met speciale acties spelen winkeliers en bedrijven in op het podium dat wij hen bieden. De echte ondernemer laat zich zien. Mijn complimenten voor hun inspirerende aanpak.

MARIO KADIKS is directeur van de ABN AMRO Marathon Rotterdam

ColumnErasmus

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam