Ruim baan voor de vrouwen tijdens unieke en ‘luxe’ Ladiesrun Rotterdam

Vrouwen zijn meer dan welkom bij al onze Like2Run-evenementen. We zien ze graag in de ABN AMRO Marathon Rotterdam, de Zilveren Kruis Bruggenloop Rotterdam en de ABN AMRO CPC Loop Den Haag, maar: één keer per jaar leggen we exclusief de loper voor de dames uit. Dat gebeurt tijdens de Ladiesrun Rotterdam, het bijzondere lifestyle-evenement dat met de combinatie van sporten, shoppen en swingen op hun lijf is geschreven.

De Ladiesrun Rotterdam beleeft op zondag 10 juni zijn zesde editie en er zullen meer vrouwen dan ooit op afkomen. De nieuwe opzet, met Ahoy als inspirerend epicentrum, was afgelopen jaar zo'n doorslaand succes, dat we een groei verwachten van 6000 naar 7500 inschrijvingen.
We willen alle mogelijkheden van zo'n prachtige accommodatie als Ahoy benutten en hebben straks vijf in plaats van drie hallen tot onze beschikking.

Met onder meer een Ladies Fair, een hapje en een drankje, muziek en dans, een lounge-gelegenheid de Lucky Numbers loterij is de Ladiesrun Rotterdam veel meer dan een hardloopevenement waar het vooral gaat om zo snel mogelijk vijf of tien kilometer af te leggen. Het concept is ontworpen voor de vrouw die op een actieve en gezonde manier door het leven stapt en daarvan wil genieten.

ColumnErasmus

'Ahoy is weatherproof, zo bleek afgelopen jaar toen regen en wind de sfeer en het plezier van loopsters en aanhang niet konden verstoren'

Onze Ladiesrun is welbeschouwd een 'luxe' loopevenement. Het sfeervolle Ahoy biedt alles wat een vrouw interessant vindt, van uitstekende en royaal aanwezige sanitaire faciliteiten tot een prachtige indoor-finish. Makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Weatherproof bovendien, zo bleek afgelopen jaar toen regen en wind de sfeer en het plezier van de duizenden loopsters en hun aanhang niet konden verstoren.

Indachtig ons motto 'We Like2Run the extra mile to create winners' doen we graag een extra stapje om het de ladies nog meer naar de zin te maken. Ze moeten bij de Ladiesrun het gevoel krijgen dat ze zich onderdompelen in een groot warm bad. Een feest voor vriendinnen, moeders en dochters, zusjes, buurvrouwen en niet te vergeten collega's die als team aan de Business Runs meedoen.

Nu we met succes zijn verhuisd van de Kop van Zuid naar Ahoy, blijven we natuurlijk kijken naar mogelijke verbeteringen. Zoals je in een nieuwe omgeving even moet zoeken waar alles te vinden is, zo moeten wij ook 'wennen' aan de nieuwe accommodatie. Zo wordt de 'bewegwijzering' in Ahoy duidelijker, opdat iedereen nog gemakkelijker kan profiteren van alles wat het 'Sportpaleis' te bieden heeft.

'Bij de trainingslopen vertellen trainers op vakkundige wijze waar loopsters met weinig of geen ervaring rekening mee moeten houden'

Het programma is ook enigszins gewijzigd. Zo zal direct na elke afstand de prijsuitreiking volgen en de uitkomst van de loterij bekend worden gemaakt. Zodat niemand daar langer op hoeft te wachten dan noodzakelijk is. Daarna is er vanzelfsprekend nog alle gelegenheid om in Ahoy op een gezellige manier in een rustige omgeving na te praten of, in een andere hal, van swingende muziek te genieten.

De vijfkilometerloop bestaat voortaan uit één ronde in plaats van twee. Dat voorkomt problemen bij het inhalen. De deelneemsters van onze Ladiesrun krijgen letterlijk ruim baan. Geprolongeerd zijn onze voorbereidingslopen Like2Run together, waaraan iedereen voor een paar euro per training kan meedoen. Die trainingen annex cursussen worden verzorgd door trainers die op vakkundige wijze vertellen waar de loopsters met weinig of geen ervaring rekening mee moeten houden, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan.

Ons streven is om de Ladiesrun niet alleen groter te maken, maar ook beter. Op die ingeslagen weg gaan we door, maar één ding blijft hetzelfde: het goede doel. Dat is Pink Ribbon, een fondsenwervende stichting die als missie heeft het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg voor patiënten en hun naasten te verbeteren. De deelneemsters aan de Ladiesrun kunnen bij inschrijving, die traditioneel opengaat op Valentijnsdag, 14 februari, hun financiële steun betuigen.

Alle deelnemers aan de Ladiesrun kunnen bij inschrijving het roze T-shirt bestellen dat speciaal voor ons evenement is gemaakt. Een fraai collector's item.

Ik verheug me op al die lachende, vrolijke gezichten tijdens de komende Ladiesrun. Tot ziens in Ahoy, zeg ik tegen alle vrouwen die zich hebben voorgenomen mee te doen. Ik beloof jullie, het wordt weer een heerlijk feest.

Mario Kadiks

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam