Terugblik van Mario Kadiks

De 33ste ABN AMRO Marathon Rotterdam gaat de geschiedenis in als een van de zwaarste die wij op de Coolsingel hebben meegemaakt. Op de eerste warme, zomerse dag van het jaar waren de weersomstandigheden lastiger dan ze misschien op het eerste gezicht leken.

Van de ene op de andere dag steeg de temperatuur met liefst tien graden. Op zo'n abrupte weersomslag kun je niet trainen. Het betekende, in combinatie met de soms venijnig waaiende wind, voor de lopers een onvoorziene extra belasting die veel energie vergde.

Na afloop zag ik in de 'lege' ogen van de toppers hoe diep ze hadden moeten gaan. Kijk ook naar de tijden, bijna elke atleet moest inleveren op zijn beste prestatie. Het verklaart waarom we bij deze editie genoegen moesten nemen met een modale tijd van de winnaar.

ColumnErasmus

Dat wil niet zeggen, dat de ABN AMRO Marathon Rotterdam dit jaar minder interessant was. Integendeel. Het werd een heroïsche strijd van man tegen man, met de Ethiopiër Tilahun Regassa als prachtige winnaar.

De uitbundige manier waarop Regassa de laatste honderden meters aflegde, vertelt iets over de grote waarde die hij hecht aan het winnen van onze, internationaal hoog aangeslagen marathon. Zo'n triomf wil iedere toploper graag op zijn cv hebben.

Ik heb veel respect voor iedereen die het beste van zichzelf heeft gegeven. Dat geldt voor Regassa, maar ook voor de andere marathonatleten, de deelnemers aan de ABN AMRO Kids Runs, AD 5 km Loop en de 10 km Loop. Allemaal beschouw ik ze als 'winnaars'.

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam