Via Hengelo, Den Haag of Rotterdam naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro

Met veel plezier en voldoening kijk ik terug op onze succesvolle evenementen van het afgelopen jaar. Of het nu ging om de NN Marathon Rotterdam, de DLL Marathon Eindhoven of de AA Drink FBK Games in Hengelo, de Singelloop Utrecht tegen reuma of de DSW Bruggenloop Rotterdam, de NN CPC Loop Den Haag of de Vredesloop in dezelfde stad, of de vier Ladiesruns – samen met in totaal 275.000 enthousiaste deelnemers heb ik genoten van deze bijzondere belevenissen.

MariocolumnInmiddels kijken we vooruit naar een nieuw inspirerend sportjaar. 2016 staat vooral in het teken van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Wat willen wij sprintwereldkampioene Dafne Schippers, Neerlands Sportvrouw van het Jaar, en onze andere landgenoten in Brazilië graag zien schitteren!

Voor tal van (internationale) atleten die zich nog moeten kwalificeren of vormbehoud willen tonen, leidt de route naar Rio via onze aansprekende evenementen in Hengelo, Den Haag of Rotterdam.

Abdi Nageeye heeft al een startbewijs op zak voor de olympische marathon. De van oorsprong Somalische atleet die al tien jaar in Nederland woont en wint, heeft ook grote plannen voor de NN CPC Loop Den Haag. Op 6 maart wil Abdi tijdens de NK een aanval doen op het Nederlands record op de halve marathon. Als zijn plan slaagt, zal hij met extra veel vertrouwen afreizen naar Rio.

Ik kijk eveneens uit naar het optreden van Miranda Boonstra en Michel Butter tijdens de NN Marathon Rotterdam van 10 april. Michel moet op de Coolsingel voldoen aan de olympische limiet van 2 uur en 11 minuten, voor Miranda volstaat een tijd van 2.28.00. Als organisatie zullen wij er alles aan doen om voor beide atletenoptimale omstandigheden te creëren.

 Als organisatie zullen wij er alles aan doen om voor hem optimale omstandigheden te creëren.   U ziet, zelfs nu Oranje komende zomer helaas ontbreekt bij het EK voetbal is er dit jaar genoeg om ons sportief op te verheugen. Met bijvoorbeeld in juli ook nog de EK atletiek in Amsterdam.

Hoe meer Nederlandse sporters in augustus afreizen naar Rio, des te leuker. Als wij van Golazo Sports en Like2Run daar een bijdrage aan kunnen leveren, doen wij dat graag. Maar wij kijken verder dan de sterren, wij willen graag zo veel mogelijk mensen op een verantwoorde wijze in beweging brengen.

Ik wens van harte dat Dafne, Abdi, Michel, Miranda en al die andere Nederlandse atleten die hun zinnen hebben gezet op de Olympische Spelen van Rio, hun droom waar kunnen maken. U wens ik vanzelfsprekend ook een prachtig jaar, met een grote vitaliteit en volop beweging.

MARIO KADIKS
CEO Golazo Sports Nederland

Bekijk hier het archief van de column

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam