Zevende Ladiesrun Rotterdam: 100 procent vrouwen, 100 procent plezier

Nog steeds groeit het aantal vrouwen dat ontdekt hoe leuk, ontspannend en gezond hardlopen kan zijn. Bij de eerste Ladiesrun Rotterdam in 2007 telden wij om precies te zijn 1808 inschrijvingen. Vorig jaar was dat aantal opgelopen tot 7500. En voor de komende editie, op zondag 9 juni, hebben zich in recordtijd maar liefst 9500 loopsters aangemeld. Een opmerkelijke groei van ruim 25 procent.

Steeds meer vrouwen trekken de hardloopschoenen aan. Zelfbewust kiezen ze voor een actieve, gezonde levensstijl waarbij ze zich prettig voelen; ze willen goed voor zichzelf zorgen, zowel mentaal als lichamelijk.

Gegrepen door het loopvirus durven vrouwen zich bij het hardlopen letterlijk en figuurlijk te laten zien. Kijk naar de fleurige, elegante kleding die ze dragen. Meer en meer kleuren ze op een vrolijke manier het beeld van onze hardloopfestijnen.

Daarbij maken ze weloverwogen een keuze voor afstanden én voor evenementen. Dat blijkt onder meer uit onze cijfers over het percentage vrouwen bij onze lopen:

ABN AMRO Marathon Rotterdam 2013 18%
Halve Marathon ABN AMRO CPC Loop Den Haag 2013      26%
15 km Zilveren Kruis Bruggenloop Rotterdam 2012             35%
10 km Loop tijdens de Marathon 2013                                 48%
AD 5 km Loop tijdens de Marathon 2013   59%

'Vrouwen kiezen vooralsnog het liefst voor kortere afstanden én voor bijzondere, sfeervolle evenementen die hen op het lijf geschreven zijn'

Vrouwen kiezen dus vooralsnog het liefst voor kortere afstanden. En bovendien voor bijzondere, sfeervolle evenementen die hen op het lijf geschreven zijn. Hoe anders is te verklaren dat onze Ladiesrun, dé Ladiesrun van Nederland, jaar na jaar het deelnemersrecord royaal breekt?

Om de hoge Like2Run-kwaliteit van de Ladiesrun te kunnen bewaken, stellen wij grenzen aan de groei. Tegelijkertijd kijken wij naar mogelijkheden om via verbeteringen van bijvoorbeeld het parcours, een verantwoorde uitbreiding mogelijk te maken. 'Beter' is voor ons nóg belangrijker dan 'meer'.

Voor de 5 en de 10 kilometer zijn op 9 juni voor het eerst twee aparte parcoursen uitgezet.  De deelneemsters aan de langste afstand lopen niet meer, zoals in het verleden, twee keer de ronde van de 5 kilometer. Dat geeft de loopsters nog meer ruimte.

Om dezelfde reden is ook de startlocatie verbeterd. Het startschot wordt straks gelost op de brede Zuiderparkweg. Zodat een goede doorstroming wordt gegarandeerd.

'Opzwepende muziek tijdens de warming-up, dans, een mooie loterij, loungegelegenheid, het goede doel Pink Ribbon- de Ladiesrun heeft alles'

Het zijn nieuwe pluspunten, die zijn toegevoegd aan oude, waardevolle service-elementen zoals de uitmuntende toiletvoorzieningen in Ahoy, de toegankelijkheid per openbaar vervoer en de parkeervoorzieningen voor wie liever met de auto komt.

Met opzwepende muziek (tijdens de massale warming-up, met bandjes langs het parcours en met een DJ in Ahoy), dans, loungegelegenheid en vanzelfsprekend het vertrouwde goede doel Pink Ribbon, wordt bij onze Ladiesrun een bijzondere sfeer gecreëerd die vrouwen aanspreekt. Ook worden twee romantische 'weekendjes uit' verloot: één onder de deelneemsters van de 5 en één onder de loopsters van de 10 kilometer. En voor wie lekker en gezond een hapje wil eten, is er voor het eerst de speciale Ladies Lunch.

Ik zou er nog veel meer over kunnen zeggen. Maar nu al moet duidelijk zijn dat de Ladiesrun Rotterdam met zijn specifieke lifestyle-karakter volledig past in ons ongekend mooie Like2Run-pakket: ABN AMRO Marathon Rotterdam, ABN AMRO CPC Loop Den Haag, Vredesloop Den Haag en Zilveren Kruis Bruggenloop Rotterdam.

Bij al die prachtige loopbelevenissen zie je volop enthousiaste en blije vrouwen in actie, maar ze komen misschien wel het best tot hun recht bij hun eigen Ladiesrun. Ik krijg in elk geval het idee dat ze,  juist als hardlopende vriendinnen, moeders en dochters, zusjes, buurvrouwen of collega's, voor de volle 100 procent genieten van dit speciale 'dagje-uit'.

MARIO KADIKS

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam