NN Marathon Rotterdam

De NN Marathon Rotterdam beleeft op zaterdag 8 en zondag 9 april 2017 haar 37e editie. De absolute wereldtop staat aan de start op de bruisende Coolsingel naast vele duizenden andere lopers. Het marathonweekend is een mix van (top)sport en volksfeest. Geen andere marathon in Nederland kan de sfeer in Rotterdam evenaren met ruim 925.000 enthousiaste toeschouwers langs het parcours.

Voor veel atleten is de NN Marathon Rotterdam het sportieve hoogtepunt van hun leven. Het begint met durven in te schrijven voor de beproeving. Dan komt het aan op doorzetten bij de voorbereiding en de moed niet verliezen bij tegenslag.

Uniek parcours in Rotterdam

De NN Marathon Rotterdam is uniek vanwege het razendsnelle parcours en het enthousiaste publiek dat langs de hele route de lopers aanmoedigen met als hoogtepunt de finish op de Coolsingel. Tijdens de NN Marathon Rotterdam treden er langs het parcours diverse bands op, die zorgen voor nog meer sfeer. De bands worden verzorgd door Heartbeat of Rotterdam.

NN Marathon Rotterdam en het Goede Doel

Als deelnemer aan de NN Marathon Rotterdam kun je een Goed Doel steunen. Voor ieder evenement wordt er een samenwerking aangegaan met een Goed Doel waar je geld aan kunt doneren.

De rijke historie van de NN Marathon Rotterdam

De eerste editie van de NN Marathon Rotterdam dateert uit 1981. De historie van de NN Marathon Rotterdam is een aaneenschakeling van successen. De MNN arathon Rotterdam was al snel houder van het wereldrecord bij de mannen. In 1988 brengt dit zelfs een verbetering van het eigen wereldrecord. In 1998 wordt een nieuwe mijlpaal bereikt met het wereldrecord bij de vrouwen.

NN Marathon Rotterdam: Een van de snelste parcoursen ter wereld

De traditie van topsnelheid is altijd het handelsmerk gebleven in Rotterdam. In 2009 won Duncan Kibet in een zinderende finale met een historische eindsprint van zijn landgenoot James Kwambai, maar het verschil was zo klein dat hun eindtijd dezelfde bleek: 2.04.27. In 2010 had de NN Marathon Rotterdam alweer de snelste parcourstijd ter wereld te pakken met Patrick Makau die eindigde met een eindtijd van 2.04.48.

Diverse loopbelevenissen

De NN Marathon Rotterdam biedt diverse loopbelevenissen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • 1/4 Marathon Rotterdam
  • City Run Rotterdam (4,2 km)
  • NN Kids Runs (1 & 2,5 km)

Business Runs

Tijdens de NN Marathon Rotterdam vinden ook de Business Runs plaats. Als bedrijf kan je deelnemen aan de:

  • Business Duo Marathon
  • Business Estafette Marathon

Meer informatie

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam