Historie Like2Run loopevenementen

Het idee voor de Marathon Rotterdam (mei 1980)

Vijf ambitieuze mensen komen bij elkaar in de dependance van het Rotterdamse stadhuis. Ze hebben een voor die tijd zeer gewaagd idee: een stadsmarathon die finisht op een bruisende Coolsingel in Rotterdam.

De eerste Marathon Rotterdam (1981)

Bij de eerste editie van de stadsmarathon in Rotterdam verschijnen bijna 200 deelnemers aan de start. Heel Nederland beleeft de première mee, want meteen is er sprake van een live uitzending op TV.

NN Marathon Rotterdam heeft grote aantrekkingskracht door wereldrecords

Dankzij wereldrecords bij zowel de mannen (1985, 1988) als vrouwen (1998), maakt de marathon van Rotterdam naam en faam over de hele wereld. Deelnemers en publiek ontdekken de bijzondere aantrekkingskracht en stromen massaal toe.

Onze Like2Run merkfilosofie

In 2008 is besloten Like2Run als een merkfilosofie neer te zetten die als een inspirator werkt voor alle betrokkenen om loopevenementen en loopbelevenissen te organiseren die alle gekenmerkt worden door hetzelfde hoogwaardige, professionele kwaliteitsniveau van organisatie.

Verschillende afstanden en loopevenementen

Het grote succes leidt tot uitbreiding van de organisatie naar ook andere (nieuwe) evenementen. De afstanden variëren van 1 km (jeugdloop) tot 42 km en 195 m (langste Olympische afstand) voor de echte doorzetters.

Nacht van Groningen NN CPC Loop Den Haag NN Marathon Rotterdam 5 Mijl van Tilburg Ladiesrun Rotterdam Ladiesrun Groningen Ladiesrun Utrecht Ladiesrun Eindhoven Bommen Berendloop CZ Tilburg Ten Miles Vredesloop Den Haag Singelloop Utrecht 4 Mijl van Groningen Marathon Eindhoven Plantsoenloop Bruggenloop Rotterdam